***       Водещите вечерни новини       на 29 май 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 29 май 
Коментари Харесай

Водещите новини! Протест срещу президента: „Няма да позволим да се превърнем в Беларус!“ Експерти: Радев не иска редовен кабинет


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 29 май   

 

„ На 30.05 от 18:30 се събираме пред Президентството! България е парламентарна република, пълновръстен член на Европейски Съюз и НАТО и би трябвало ясно да го заявим на всички! Президентът от дълго време е посочил, че не работи в интерес на българското общество и за българските ползи, а за съветските такива “.

„ Няма да позволим да се превърнем в Беларус! Президентът би трябвало да е президент на всички българи и да се преценява с решенията на Народното събрание! ", се споделя още в апела за митинг.

***

Повече от явно е, че президентът Румен Радев не желае България да има постоянен кабинет. След днешното му изявление при връчването на втория мандат на ПП-ДБ това стана очевидно и за слепите.

***

„ При връчването на втория мандат чухме по какъв начин президентът съобщи публично пред цялата нация, че не желае да има постоянно държавно управление, желае да се отиде на предварителни избори, желае да продължи да ръководи през длъжностен кабинет. 

Оттук нататък единствената задача на партиите е да излъчат постоянно държавно управление, без значение от компромисите “. 

Това сподели пред БНР политологът доцент Светослав Малинов, някогашен евродепутат, политик от ДСБ. 

***

„ Ролята на президента е да връчи мандата, не да разяснява какво да вършат с него политическите сили, показани в Народното събрание на ПАРЛАМЕНТАРНАТА ни република. Дали Радев намира оползотворяването на втория мандат за оправдано, или не, е мнение, което няма място в процедурата по връчването “.

***

***

„ На вниманието на всички, свикващи КСНС. Законите на страната би трябвало да се съблюдават - по писмен знак и дух. И да, когато имаш назначено от теб служебно държавно управление и смениш управленията на всички служби еднолично, си спазил съществуващия закон към този момент, само че не и неговия дух за разделяне на управляващите “. Това написа Лена Бориславова в профила си във Facebook.

„ П.С. Подкрепата за Украйна не е оповестяване на война, а мярка за съблюдаване на междунароното обществено право и териториалната целокупност на една суверенна страна. Това би трябвало да го знае всеки главнокомандващ “, написа още тя.

***

Софийската апелативна прокуратура анулира разпореждане на Софийската градска прокуратура за преустановяване на досъдебното произвеждане, обществено известно като делото за фотосите " на кюлчета и пачките ".

***

„ Бразилската крайнолява партия " Работническо " дело поздрави турския президент Реджеп Ердоган с преизбирането му ", това съобщи Анадолската организация.

„ Империализмът още веднъж е надвит. Въпреки превратаджийската акция против него, актуалният държавен глава завоюва втория тур ", обявиха от крайнолявата политическа групировка, представени от държавната медия на югоизточната ни съседка.

***

Руският президент Владимир Путин подписа закон, който планува произвеждането на избори в региони, в които е въведено военно състояние  след съвещания сред Централната изборна комисия (ЦИК), Министерството на защитата и Федералната работа за сигурност. Документът беше оповестен през днешния ден, оповестява ТАСС.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР